Subiectul motocicliștilor, unul destul de sensibil

Peste tot pe internet circulă imagini care îndeamnă la respect pentru motocicliști, îndeamnă la atenție sporită pentru noi, participanții la trafic atunci când avem în preajmă motoare și sincer să fiu, mi se pare o chestie destul deplasată. Eu cel puțin nu am văzut în viața mea un motociclist care să respecte regulile de circulație. Păi dacă el nu respectă ceilalți participanți la trafic, noi de ce l-am respecta pe el? Dacă el are propriile reguli de circulație și circulă cu 120 în localitate și 200 afară, cum am putea noi să-i protejăm sau să fim mai atenți la ei? Întreb și eu ca fapt divers.

Eu sunt sigur că nu are nimeni nimic cu motocicliștii și că toți ar vrea să-i respecte în trafic. E greu să iei permisul pentru A, mult mai greu ca pentru B, un motor e foarte greu de controlat. Cu toate acestea, pentru ca eu să pot feri în trafic un motociclist și să pot să-i ofer protecție cu mașina mea TREBUIE MAI ÎNTÂI SĂ-L VĂD!!!! Apoi mă frate, cum să am eu grijă de motocicliști în trafic dacă nu pot nici măcar să-i văd? Când vine idiotul cu 120 în localitate, el mai vede că semnalizez eu să mă bag sau eu mai văd că el va ajunge foarte aproape de mine în doar câteva secunde?

Există respect pentru motocicliști dar în momentul în care vezi că 99% dintre aceștia încalcă grosolan toate regulile de circulație și sunt niște nesimțiți ordinari, despre ce respect discutăm? Și mai era vorba aia că dacă vrei respect, întâi trebuie să oferi respect la rândul tău.

Leave a Reply