Sucul la doza

Purtam o discutie cu cineva in urma cu cateva zile referitoare la cantiatea de suc cumparata de mine. Cand merg la hipermarketuri obisnuiesc intotdeauna sa cumpar suc ori la doza ori la sticla de sticla daca gasesc. Cumpar vreo 6 doze (un bax) sau 9 sticle de sticla (un bax).

Un prieten era revoltat de faptul ca cu banii pe care ii dau pe 6 doze iau doua sticle de 2 litri din acelasi suc. Imi spunea ca sunt fraier ca iau de-alea, ca ma pacalesc si asa mai departe.

Ei bine, stiu foarte bine ce umpar. Prefer sa cumpar in sticle sau in doze pentru ca o sticla de plastic odata desfacuta isi pierde proprietatile in cateva ore. Trebuie sa bei toata sticla in maxim 2 ore, altfel isi pierde gustul. Prefer sa iau doze sau sticle de sticla pentru ca au alt gust. Se pastreaza mult mai bine sucul in astfel de recipiente si este exact atat cat am eu obiceiul sa beau.

Decat sa iau o sticla de 2l si sa o arunc peste 2 zile jumatate plina, mai bine iau un lucru de calitate superioara pe care pot sa il consum in timp util, fara sa isi piarda proprietatile.

Leave a Reply