Superstitii de final de an?

Poporul roman este foarte superstitios din fire si in cele ce urmeaza o sa trecem in revista doua, trei superstitii ce intra in vigoare la final de an. De-a lungul anului, cea mai importanta superstitie ramane biserica, unde oamenii se duc “sa le mearga bine”, avand impresia ca daca nu se duc o sa le mearga prost. Acum, pe final de an, superstitiile incep sa iasa in evidenta si sa se inmulteasca.

 

Cele mai multe superstitii de final de an se refera bineinteles la bani. Cica e bine sa te prinda Craciunul fara datorii si Revelionul cu bani in buzunare. De unde pana unde, habar nu am. Exista voci care spun ca in momentul in care pierz o cheie si nu o mai gasesti trebuie sa isi din casa o oala, sa o pui jos cu fundul in sus si te urci pe ea. Cum te poate ajuta sa gasesti cheia nu pot sa imi dau seama, la fel cum nu-mi pot da seama de ce nu trebuie sa ai datorii de Craciun.

 

Voi ce superstitii de final de an cunoasteti? Abia astept sa le aud sa rad si eu copios. Ma amuza teribil chestiile astea, adica prostia unora. Din pacate nu poti sa ceri celor din jur sa se destepte peste noapte, poti doar sa le asculti prostiile si sa razi copios. Am avut ani in care am trecut cu datorii, am avut ani in care am trecut Revelionul cu bani in buzunar. La fel mi-a mers. Frate deci cunos cazuti in care oamenii au luat zeci de milioane din banii de la job ca sa ii poarte in buzunar de Revelion. Ei nu aveau bani, asa ca au luat de la serviciu doar ca sa se implineasca superstitia :))…

 

Leave a Reply