Tainele vietii

In prezent, oamenii nu sunt capabili sa descifreze scopul vietii. Potrivit logicii umane toate se intampla cu un rol, cu un scop. Nimic nu este intamplator si este greu de crezut ca ne putem rupe total de ideea de a avea un creator. Viata in prima instanta pare simpla, se rezuma la a avea un acoperis deasupra capului si o familie. Bineinteles ca toata lumea incearca si vrea sa traiasca cel putin 100 de ani. Cam acestea 3 ar fi scopul unor oameni prea slab dezvoltati intelectual pentru a putea intelege un scop mai complex, cu un raspuns mai aproape de adevar.

Viata inseamna o continua etapa de invatare, dupa cum spunea si vechea zicala romaneasca “Omul cat traieste, invata.”. Invatam sa ne cunoastem unii cu ceilalti si sa ne ajutam unul pe celalat. Invatam sa convietuim. Viata inseamna fragoste fata de o persoana. O persoana alaturi de care alegi sa iti petreci restul vietii. Alaturi de care sa fii la bine si la rau si cu care sa razbesti prin greutati si necazuri.

Dupa cum spuneam mai sus, prioritatile trebuie sa fie casa si familia. In ziua de astazi este foarte dificil sa iti cumperi sau sa iti construiesti una din simplul fapt ca nu ai siguranta zilei de maine asupra locului de munca, iar nivelul de trai a scazut direct proportional cu imbogatirea catorva.

Nimic in viata nu e mai important decat familia, chiar daca si casa are locul ei in lista de prioritati. Te casatoresti si faci nunta, o nunta fastuoasa la care toti se simt bine si petrec. Urmeaza un copil, cu botez si toate cele. Iarasi urmeaza o petrecere mare pe care o vrei cat mai bine pusa la punct. Cu ursitoare pentru botez, invitati multi, mancare buna. Viata merge inainte iar in anul 2014 poti apela la o multitudine de firme care se pot ocupa de amenajare si organizare de astfel de evenimente. Se pot face lucruri absolut incredibile si geniale.

Dupa ce ne-am intemeiat o familie ramane sa ne traim viata incercand sa o intretinem. Vorbesc aici din punct de vedere al barbatului aducator de venit in casa dar si al femeii, ea fiind cea care creste copiii. Abia acum incepe greul dupa parerea mea. De multe ori cel mai usor in viata e sa invingi in lupte, iar cel mai greu e sa te mentii castigator ani de-a randul.

Tainele vietii nu sunt multe, sunt putine dar greu de inteles. Adevarul este ca nivelul de inteligenta incepe sa scada treptat, odata cu avansarea tehnologiei. Aparitia calculatoarelor nu a facut altceva decat sa il faca pe om mai lenes si mai comod. Astazi, lumea e din ce in ce mai destramata si mai putin capabila sa inteleaga faptul ca banii nu sunt totul, ca banii nu au valoare iar tainele vietii sunt departe de a insemna lucruri materiale.

One Response

  1. lichiresti July 31, 2014

Leave a Reply