Țara în care rege nu-i altcineva decât PET-ul de bere

În România, PET-ul de bere este rege. Cred că mulți dintre voi ați fost prin străinătate sau chiar locuiți prin străinătate și ați observat probabil că o doză de bere de 0.5 litri costă undeva la 3 euro. 3 euro înseamnă vreo 13 lei. Este vorba despre berea de calitatea bineînțeles, berea care are ingredientele specificate pe etichetă, nu chimicale.

În România, o bere la 2.5 litri costă la jumătate, adică 1.5 euro adică vreo 7 lei și mă întreb de multe ori cum dracului de este posibil așa ceva. Oare ce chimicale există în bidoanele astea de bere din moment ce costă cât jumătate față de berea care se vinde în străinătate. Că oricum PET-ul de bere la 2 litri este invenție românească, prin străinătate unde consumul de alcool este ceva responsabil, nici nu prea vezi așa ceva. Numai în România putea să prindă berea din chimicale la litraj cât mai mare.

Mie unul îmi este pur și simplu scârbă când mă gândesc că în țara asta, se beau paleți întregi de bere iar în străinătate se consumă responsabil câte o doză, două și alea de calitate, nu chimicale 100%. Suntem o țară de boschetari ordinari, de alcooliști. Eu rareori am întâlnit pe cineva căruia îi place berea că-și cumpără la doză. Ei cumpără numai la bidoane de –alea de alcooliști de 2-3 litri, că e mult mai ieftină așa. De ce să dea ei 5 lei pe 2 doze adică pe 1 litru de poșircă ordinară când pot să cumpere un bidon de 2-3 litri de bere cu 6 lei?

Cred cu tărie că steagul României ar trebui să abandoneze stema cu vulturul și să fie inscripționat acolo un capac de PET de bere, dacă nu are loc cumva întreaga sticlă.

Leave a Reply