Tara meseriei

De fiecare data cand intru in sufragerie privesc gresia de pe jos. Dupa 2 sticle de 2 litri de bere, tata si cu unchiu au decis ca ar da mai bine gresia de cat parchetul si au trecut la fapte. Pestera s-a instaurat cat ai zice peste si iarna e un frig in camera de te caci pe tine. Poate doar prin Statele Unite sa se mai poarte un asemenea obicei insa cine stie? Poate au visat si ei cu o zi inainte ca traiau prin Orlando sau chiar Texas.

Nu am inteles nici in ziua de astazi de ce tata nu a chemat un meserias care sa se ocupe de acele finisaje. Probabil mentalitatea romanului a iesit in evidenta si de data asta si a ajuns el la concluzia ca o sa iasa mai ieftin daca il cheama pe unchiul “repara-tot”. Intre noi fie vorba, cred ca fiecare persoana are in familie cel putin un nene care cica se pricepe la de toate. La instalatii sanitare, la pus gresie, parchet, la cablaje electrice, cate si mai cate.

Bineinteles ca acesti meseriasi nu au calificare in nici unul din domeniile cu care cica se ocupa de cand lumea. Unchiul meu de exemplu e calificat drept sudor si a lucrat 25 de ani intr-un combinat de prelucrare a hartiei unde era operator la o masinarie de carton ondulat sau ceva de genul.

Suntem tara in care toti se pricep la de toate insa putini sunt cei care sunt in stare sa faca un lucru de calitate conform unor standarde.

Leave a Reply