Taxa pentru infectie

De ce se percepe taxa la intrarea intr-un wc public? De ce ar trebui sa platim ca sa folosim cel mai infect loc posibil ? Desigur, nu este o avere sa dai 1 leu sa 2 la intrare dar daca tot platesti macar sa aiba cat de cat niste conditii. Odata ce ai intrat intr-un loc de genul regreti si preferi mai bine sa faci alaturi de caini langa gard, dar fiind om civilizat iti incerci norocul, poate poate ai loc sa intri, sari peste o balta de pisat, ocolesti un rahat si ai ajuns, dar in ziua de azi nu mai ai posibilitatea asta.

 

Cand dai sa intri intr-un wc public, e ca si cum ai intra in cea mai infecta incapere, iar daca scapi fara cel putin o boala atunci esti un om norocos. Daca tot platesti, oricat de putin, ar trebui sa ai parte macar de o bucata de hartie igienica sau o usa care sta inchisa. O alta chestie pe care nu o gasesc deloc normala este faptul ca fie nu exista sapun deloc, fie e o coaja ramasa si atinsa de 100 de persoane care au fost inaintea ta acolo.

 

Daca totusi wc-urile din benzinarii, magazine, restaurante sau alea publice plasate in parcuri sunt puse la dispozitia tuturor, curatate (mai rar) si dispun de apa, de ce trebuie sa fie folosite in asa hal incat dupa 2, 3 persoane iti e greata sa pasesti ?… Pana la urma daca ti se pune un bun la dispozitie trebuie sa il folosesti in asa fel incat sa il mai poti folosi si a doua sau a treia oara. Or fi ele wc-uri pentru toti, dar se mai intampla sa fi nevoit sa le calci pragul si atunci ce ai rezolvat ? Cred ca toate astea tin de educatia primita, iar la scoala in loc sa te invete simple chestii despre bunele maniere si modul de a folosi bunurile publice, te invata cat e limita dintr-o ecuatie inutila sau cum se analizeaza o parte a propozitiei, care sunt inutile avand in vedere cat de inculta este populatia la ora actuala.

Leave a Reply