Te-ai gandit vreodata la programul Prima Casa?

Porgramul Prima Casa este un program finantat de stat care ajuta tinerii din Romania sa isi cumpere o locuinta. Acuma, s-o zicem p-a dreapta, s-au cam dus vremurile in care statul dadea casa oamenilor. Asta era pe vremea lui Ceausescu. Astazi daca vrei o casa trebuie sa muncesti pentru ea de-ti sar capacele. Este un compromis pe care l-am acceptat in decembrie 89’, cand am iesit in strada si am cerut libertate.

Sincer sa fiu, m-am gandit de multe ori sa aplic si eu pentru programul Prima Casa si asta pentru ca viata trece destul de repede, daca nu te ancorezi in proiecte concrete, te trezesti la 40 de ani fara nimic. Ratele pentru o casa te tin motivat si te fac sa vezi realitatea cu alti ochi. Faptul ca aceste credite sunt garantate de catre stat, e un avantaj destul de mare.

Mi-a fost aiurea de intocmirea dosarului. Sunt atatea acte si proceduri atunci cand vrei ceva de la o banca, incat de cele mai multe ori iti vine sa renunti. Norocul nostru ca exista birouri notariale precum cel de aici, care vin in ajutorul nostru si ne fac viata mai usoara. Nu va entuziasmati, caci nu toti notarii ofera suport pentru aceste programe. www.notar-crangasi.ro este unul dintre acei notari ce te vor ajuta in demersurile tale de a cumpara o locuinta prin programul Prima Casa.

Cred ca anul ce vine o sa aplic si eu pentru program, stau sa mai strang niste bani. As vrea sa achit macar 50% din contravaloare si astfel sa fiu sigur ca nu platesc zeci de ani pentru acea casa. Sunt sigur ca o voi achita mult mai rapid decat graficul bancii. Am ambitie in asemenea cazuri si cu siguranta o sa reusesc cu mult inainte de termen. Nu imi plac bancile deloc si asta este o motivatie in plus sa termin balciul mai repede.

Daca te-ai gandit vreodata la programul Prima Casa, trebuie sa aplici cat esti tanar. Trebuie sa realizezi faptul ca tineretea trece, vremea trece si te vei trezi batran si pe strazi. Nu doresc nimanui asa ceva. Acum cand suntem tineri suntem datori sa luptam pentru lucrurile de care avem nevoie si dupa cum spuneam, au trecut vremurile in care ne dadeau altii case.

norat

Leave a Reply