Te dispera incalzirea locuintei pe timp de iarna? Iata cateva solutii care s-ar putea sa te ajute

Incalzirea locuintelor pe timp de iarna, pentru cei mai multi dintre noi poate sa fie o problema destul de mare mai ales in situatia in care locuintele nu sunt izolate din punct de vedere termic. Desi in urma cu vreo 10 ani romanii au inceput sa vada rostul polistirenului si diverselor materiale folosite pentru izolari termice, inca nu toata lumea are apartamentul sau casa izolata.

Unii nu au bani pentru asemenea procedee, altii nu sunt prea interesati si accepta injurand pe la colturi sa plateasca facturi ridicole an de an pe la furnizorii de energie electrica sau gaz…

Izolarea cladirii, primul pas pentru o incalzire eficienta a locuintei

Primul pas pentru o incalzire a locuintei cu randament, este asadar izolarea. Daca nu aveti o casa izolata, veti continua sa platiti facturi uriase indiferent de solutia aleasa. Discutam despre randament al solutiilor de incalzire atunci cand pornim de la un punct zero, un punct in care sunt eliminate pierderile de caldura pe cat posibil. Bineinteles ca nu exista nicaieri o izolare 100%, insa cred ca se poate obtine un randament de cel putin 85-90%.

Alegerea unei solutii de incalzire cu randament ridicat

Daca aveti o casa izolata puteti sa va ganditi mai departe la solutia de incalzire. Cele mai eficiente solutii din punct de vedere economic sunt centralele termice si cazanele pe lemne/carbuni. Aveti aici o lista cu asemenea echipamente. Incalzirea pe energie electrica este una dintre cele mai costisitoare. Curentul electric e extraordinar de scump in Romania, asa ca singura solutie ramane gazul metan, GPL-ul, peletii sau carbunele.

Conteaza marca echipamentelor de incalzire?

Echipamentele de incalzire de la Ferroli sunt cele mai recunoscute din acest domeniu si cred ca va puteti echipa casa cu absolut orice de la ei, de la centrale termice la boilere, de la seminee pana la cazane din fonta, de la aeroterme pana la pompe de caldura. Puteti vizita ferroli.ro pentru a va lamuri in acest sens si de ce nu, poate chiar veti gasi acolo solutia perfecta pentru voi.

One Response

  1. Dragos January 15, 2016

Leave a Reply