Tehnologia in afaceri

Au trecut de mult vremurile in care contabilitatea se tinea cu registre, dosare, foi si pixuri, desi multi ar spune ca adevaratii maestrii ai contabilitatii atunci s-au format. Nu contest, nu neg acest lucru, insa trebuie sa ne adaptam si timpurilor pe care le traim si sa invatam sa folosim si metodele de arhivare electronica aparute dupa anii 2000. Odata cu aparitia calculatorului, au aparut si programe specifice care ajuta destul de mult in economia timpului. Un soft facturare economiseste ore intregi de munca pe care o persoana ar trebui sa o faca daca ar fi sa factureze cu pixul.

Dupa ce am absolvit liceul si am incheiat colaborarea cu tipografia unde lucram de la varsta de 17 ani, am mers si m-am angajat la o firma de distributie locala. Caram in judet cipsuri Lays si cornuri 7 Days.  Firma in acel moment avea aproximativ  40 de angajati si pot spune ca pentru anul 2007 erau foarte tehnologizati. Aveau pana si monitorizare gps pe masini.  Agentii luau comenzi folosind PDA-uri si facturile se faceau la doua calculatoare. Nici vorba sa faca cineva acolo treaba cu pixul si cu hartia.

Totul se rezuma la timp. Cu cat economisesti mai mult timp intr-o zi folosind tehnologie, cu atat vei avea mai mult de castigat. Timpul e cel mai pretios si din pacate irecuperabil. Atata timp cat oamenii vor aprecia timpul liber, vor fi dispusi sa faca minime investitii in tehnologie care sa ii ajute. Pana la urma cand se inventeaza un anumit lucru, se inventeaza cu un scop si pentru a simplifica lucrurile, nu pentru a le complica sau pentru a le incurca.

O afacere prospera doar atunci cand merge bine pe toate planurile. Cand folosesti tehnologia pentru a miscora timpii de productie sau timpul de asteptare al clientului, sau pur si simplu pentru a-ti face tie viata mult mai simpla, inseamna ca  gandirea nu a stagnat la nivel de anii ’80-’90, si ca se intrevede un viitor sigur.

Leave a Reply