Televiziunea intre anii 1990 – 2014

Cu totii suntem de acord ca muzica buna nu are timp, nu are moarte. Se naste pur si simplu si exista pana la adanci batranei. Discutam cu cineva zilele trecute despre televiziunea anilor 90. Vazusem clipul celor de la Technotronic – Pump Up The Jam si incercam sa ma gandesc la tehnica vremii respective. Decorurile, metodele de a face un montaj, fonturile cu diverse culori tipatoare si pixelate.

 

Ma uit la acest clip si mi se pare atat de copilaresc dar pur in acelasi timp, indiferent de ce se vede, muzica e de calitate. Clipul “Pump The Jam” a fost lansat la sfarsitul anilor 80 si inceputul anilor 90, in 1989 mai exact, sau mai bine zis la un an dupa ce m-am nascut eu :).

Cine si-ar fi imaginat in 1989 termenul de FULL HD? Sau televizoare cu diagonala de 100cm pe care sa le poti atarna pe perete precum un tablou? E un exercitiu de imaginatie destul de complicat sa te transpui in acea perioada si sa incerci sa accepti prezentul de astazi, cu toata tehnologia lui.

In 2014, clipurile au capatat rezolutie, au disparut elementele colorate puerile din fundal, insa calitatea muzicii incepe sa lase de dorit. Nu vorbesc aici doar despre manele. E un fenoment international direct proportional cu diversificarea.

Leave a Reply