Televizoarele Smart o necesitate sau un moft

Philips PUH4900/88

De multe ori mi-am pus întrebarea dacă televizoarele Smart sunt de fapt un moft sau o necesitate a zilelor noastre. Când mă refer la televizor Smart este vorba despre acel tip de TV care are încorporat tot ce trebuie pentru internet: LAN, wireless, aplicații.

Chiar dacă aparent acest tip de televizoare au acaparat piața, există și TV-uri cu rezoluție 4K care nu sunt Smart, și anume cele din gama Philips PUH4900/88 care de altfel au un preț extrem de bun.

Din punctul meu de vedere cel mai util lucru la un Smart TV este modulul Wireless, cu ajutorul căruia putem să conectam orice gadget din casă, și să folosim televizorul pe post de monitor. Putem spune că și asta este un moft având în vedere că pentru multe device-uri precum laptop, PC, console de jocuri, DVD/Blu-Ray playere, există posibilitatea conectării prin cablu HDMI, și putem găsi astfel de cabluri la prețuri accesibile.

De asemenea dacă comoditatea o cere, și dorim neapărat să folosim o conexiune wireless cu celelalte gadgeturi, însă avem un televizor fără wi-fi, putem achiziționa un Google Chromecast.

În ceea ce-i privește pe pasionații de jocuri este cert că pentru a folosi televizorul ca și ecran extern trebuie să folosim conexiunea prin cablu HDMI, altfel prin Wi-Fi pot exista întreruperi de semnal și întârzieri care pot face diferența în special la jocurile online.

Trebuie să mai știți faptul că experiența oferită de un Smart TV este departe de cea a unei tablete în primul rând datorită faptului că există destul de puține aplicații utile pe care le putem instala. Totul se reduce la câteva aplicații precum Youtube, Facebook, Twitter, ceva jocuri simple și un browser preinstalat pe care nu-l puteți înlocui cu altul și care de obicei merge foarte greu.

Șansa de a viziona filme direct de pe net prin intermediul browserului este incredibil de mică. Din punctul meu de vedere Smart TV-urile actuale reprezintă mai mult un moft, utilitatea lor fiind în mare parte redusă de sistemele de operare.

Așadar trebuie să vă gândiți foarte bine pentru ce anume aveți nevoie de un televizor cu tehnologie Smart, altfel ați putea merge pe o varianta non-Smart mult mai ieftină și care nu o să vă dea bătăi de cap.

 

Leave a Reply