Teparii pe datorie

Naivitatea si bunatatea sunt doua calitati pe care ar fi bine sa nu le ai deloc. Cine e bun e luat de prost si de fraier in 99% din cazuri. Mentalitatea roamneasca e inclinata spre smecherie, spre tepuiala, spre facerea banilor din nimic, spre pacaleala sau cum vreti voi sa o numiti.

In fiecare zi lucrez cu oameni si cu oameni saraci. Vorba aia, nu isi pune nimeni masina pe gaz de la prea multa bogatie. Sunt destul de multi care desi nu au bani ma roaga sa le bag pe datorie si aduc ei bani in alta zi, stabilita de comun acord.

Pana acum nu am prea avut probleme cu datorinicii pana curand… un tip m-a tot rugat sa ii bag de 50 de lei si aduce el banii maine poimaine. Ei bine, maine poimaine a ramas, caci el nu a mai venit sa ii aduca de mai bine de o luna. Cred ca s-a pricopsit cu teapa pe care mi-a dat-o mie… cu cei 50 de lei s-a dus cel putin in Dubai 2 saptamani in concediu.

Nu pot sa inteleg acesti oameni de cacat. Incerci sa ii ajuti, ii vezi ca sunt saraci si drept multumire isi bat joc de tine. Atata caracter au ei, sa vina sa ia ceva si sa nu mai vrea sa plateasca. M-am saturat de cacanari de-astia ca de mere acre. Nimeni in tara asta nu vrea sa isi mai plateasca datoriile? Bine ca de cerut stiu sa ceara care mai de care…

Leave a Reply