Toate clipurile românilor duc către bere

Mai toate vine-urile făcute de români pe net sunt cu și despre bere. De ce? Păi pentru că suntem o națiune de bețivani și nu cred că poate cineva să conteste chestia asta. Suntem Patria Prunei și a țuicii, suntem patria berii ieftine la PET de doi litri și cred că nici măcar extratereștrii dacă ar veni pe Terra și ne răpească, nu ne-ar putea schimba obiceiul acesta de a bea bere.

Dar nu mă înțelegeți greșit, nu am zis că  e ceva aiurea că se bea bere. Toată lumea bea, chiar și eu din când în când, mai rar decât ocazional dar beau. Problema este că nu pricep de ce toate drumurile duc către acest lichid. Suntem bețivani, suntem, dar pula mea, parcă ar mai fi de vorbit și despre altele pe net, nu numai despre bere. Mi se pare exagerată chestia asta, am ajuns să venerăm berea.

Există foarte multe clipuri pe net cu și despre bere de parcă ar fi vreo fală că ne place să bem. De când până când boschetăreala a fost motiv de laudă și de fală? Poate prin Rusia unde  alcoolul curge prin sângele oamenilor, să fie ceva ok dar de la România, țară Europeană, aș avea alte așteptări. Cred că vine-urile astea cu și despre bere denotă cam mult primitivism, asta să fie explicația?

Bere, bere, tone de bere, râuri de bere curg prin România, de calitate execrabilă de altfel. Nu știu cum își imaginează cineva că ar putea exista un PET de 3 litri de bere care să coste puțin peste 1 euro într-o lume normală, dar nu-i nimic. Lasă că sunt bune și burțile falnice, și bolile, și alcoolismul și câte și mai câte. Din păcate, cam  asta este realitatea din România anului 2016.

Leave a Reply