Top 3 gunoaie aruncate de străinătate la tomberon, luate de români și vândute drept bune în țară

România fiind cea mai săracă țară din UE, am devenit gunoierii acestei regiuni. Unii au dezvoltat adevărate business-uri cu lucrurile pe care nemții și alte nații dezvoltate le aruncă la tomberon.

Da, românii sunt tomberonarii Europei. Și-au cumpărat mașini destul de încăpătoare cu care să aducă din străinătate tot ce prind. Cum veneau țiganii și băteau pe la porți la țară să ne întrebe dacă nu cumva avem moloz de aruncat, așa mergem noi prin Germania, Austria, Olanda, etc…

Top 3 gunoaie aruncate de străinătate la tomberon, luate de români și vândute drept bune în țară

  1. Anvelopele. Ce o întreagă Europă aruncă la tomberon, românii se duc cu camioanele să aducă în țară. Nu cred că mai există în lumea asta business-uri cu cauciucuri second hand cum există în România pentru că în alte părți oamenii se gândesc la siguranță, nu la cum să iasă mai ieftin la socoteală cu cauciucurile. Așadar, românii și-au cumpărat camioane și au adus de la nemți cauciucurile aruncate. Că deh, neamțul nu-i ca românul să meargă cu cauciucurile la mașină până ies sârmele și începe să adune toate cârpele de pe stradă.
  2. Dezmembrările. Nemții dau mașinile de pomană, cele vechi mă refer pentru că dacă vor să scape de ele, acolo trebuie să plătească. Nu e ca la noi cu centre de-astea de fier vechi la orice colț de stradă. La noi e cu micimea, mai găsim un cui pe stradă, mai o piuneză, să avem unde să o ducem, mai facem un ban… Hop și fierul vechi peste tot în jur… Ei bine, cu mașinile avariate sau foarte vechi, aceeași poveste ca și cu cauciucurile. Sunt luate și desfăcute în țară, vândute unor oameni care nu-și permit de fapt să întrețină o mașină.
  3. Electronicele. Un televizor cu un buton lipsă, un prăjitor de pită cu cablul de alimentare întrerupt, un aragaz pe care nu-l mai folosește nimeni, sunt ciurucurile cu care unii speră să se pricopsească. Electronice și electrocasnice adunate de la tomberoane sunt aduse cu dubele în țară de niște oameni mărunți. De ce spun mărunți? Pentru că acesta este genul de activitate cu care-și duce traiul gunoierul de străinătate.

Leave a Reply