Tot ce înseamnă găzduire web în România, e varză…

Știu că există sintagma „cât dai, atât primești” pe care toată lumea ține să o scoată în evidență în momentul în care vine vorba despre găzduire web. Ei bine, în România nu cred că merită să investești în așa ceva chiar dacă beneficiezi de un server propriu, chiar dacă beneficiezi de un pachet de hosting mai mult decât „Premium” pentru care plătești o căciulă de bani. De ce spun treaba asta? Păi pentru că în România nu există hosting Premium. Serviciile care sunt cică de calitate mai bună sunt o struțo-cămilă, o găinărie specifică românului prin care se asigură undeva la 10% din standardul de calitate pe care îl primești de exemplu în străinătate. Toate componentele serverelor celor ce oferă hosting în România sunt de pe vremea lui Pazvante Chiorul, nimic nu e de calitate.

Eu unul am avut și găzduire ieftină, și găzduire scumpă și sincer să fiu în afară de stabilitate nu am observat alte beneficii. În momentul în care a existat un spike de trafic toate au picat. Toate. De ce? Păi pentru că în țara asta nimeni nu investește în echipamente de calitate, noi, moderne. Oamenii care au firme de hosting nu investesc în oameni serioși care să le aducă la același de standard de calitate precum Namecheap. Degeaba ai un server pentru care plătești 100 de euro pe lună fără TVA dacă tehnologia din el are 12 ani vechime. Asta nu mi-a plăcut niciodată la România, toate serviciile sunt supraevaluate, ți se cere o căciulă de bani, îi dai, dar constați că nu ai parte de calitatea dorită.

Poate că ar trebui să vedeți cu cât se vând serverele din Germania de exemplu și ce componente au și ce servere se vând prin România, cu componente și prețuri. În Romania serverele sunt de două ori mai vechi față de cele din străinătate dar de două ori mai scumpe… De-asta zic, tot ce ține de webhost în România e varză, indiferent de firmă… Să nu vă imaginați că pe Shared, serverele sunt noi nouțe… Aceleași antichități sunt folosite.

Leave a Reply