Tot la TDM

In fiecare dimineata, cand sunt la serviciu, beau cafeaua in jur de ora 7:30. Privesc pe fereastra si vad un microbuz ce se duce inspre o firma de distributie la care am lucrat si eu in urma cu muulti ani. Ei incep programul pe la ora 8, insa trebuie sa fii mai devreme acolo ca sa ai timp sa bei cafeaua. Am fost putin surprins sa vad acelasi sofer… Frate, au trecut 7 ani de cand am lucrat eu la ei si pot spune ca salariile nu sunt cine stie ce… Acum cred ca primesc 1500 de lei pe luna soferii sau ceva apropiat.

Stateam si ma intrebam de ce nu au plecat, de ce au ramas in Severin pe bani putini? Le trece tineretea si ii vad cum se plafoneaza intr-un job fara viitor. Nu ai unde sa evoluezi. La fel ma simt si eu cand ma gandesc unde lucrez si din acest motiv am deschis o istorie pe internet. Internetul este singurul loc in care limita este propria-ti imaginatie. Dar ei? Au imbatranit cu covrigul in mana pe cateva milioane. Oras de rahat.

As vrea sa vad si eu ca Romania devine tara capabila sa iti ofere un viitor in care sa poti evolua. Sa nu fii nevoit sa lucrii meseria de baza la nivelul de baza o viata intreaga. Sa ai si tu un salariu de cel putin 4000 de lei pe luna, salariu care sa iti permita sa iti cumperi o casa, o masina, sa iti cresti un copil astfel incat sa nu duca lipsa de nimic. Cred ca toti asteptam o Romanie ce pare imposibil de transformat, cel putin in acest moment. Tara nu se poate transforma fara carte si noi avem 70% respinsi la BAC dupa 12 ani de invatatura. Noi avem o tara plina de cocalari si de pitipoance, carte putina = minte putina. Si cel mai grav este faptul ca acestia ne vor conduce peste cativa ani.

Leave a Reply