Trebuie să ai încredere

Cred că sunt unul dintre puținii nebuni care aleg să plătească chestii în avans pe internet. O făceam pe vremea când eram bișnițar pe okazii.ro, o fac și acum. Sincer să fiu, nu mi s-a întâmplat niciodată să iau o țeapă răsunătoare pentru că sunt călit cu măscăricii. În țara asta nu există escroci de calitate, ci doar niște găinari pe care-i miroși de la o poștă. Acum nu mă sfiesc să plătesc în avans servicii pentru PFA, pentru colaborările pe care le am. Toată lumea se uită la mine ciudat când fac treaba asta, inclusiv cei cărora le plătesc, se miră că am încredere.

Păi frate, trebuie să ai încredere în oameni dacă vrei să faci ceva în țara asta. Se poate face ceva și aici și dacă cei din jurul tău, dacă partenerii tăi evoluează, vei evolua și tu. Trebuie să ai încredere în ei pentru că menținerea unei stări continue de suspiciune și de neîncredere nu va aduce niciodată prosperitate pentru nimeni. În România din păcate există foarte multe motive pentru care NU ar trebui să ai încredere în oameni, dar există și motive pentru care ar trebui să ai încredere. Nu toți sunt hoți iar în ceea ce privește mediul business românesc, există destul de multe surprize.

De exemplu pentru mine a fost o surpriză plăcută să găsesc colaboratori pentru PFA care au PFA la rândul lor și sunt capabili să ofere o calitate excelentă a serviciilor. Oameni mici, asemenea mie, români care nu și-au făcut bagajele să se ducă la adunat de prune prin străinătate, au rămas aici să se lupte cu statul, cu impozitele statului, cu fel de fel de chestii care pe alții i-au transformat în niște dezertori. Trebuie să ai încredere în cei cu care lucrezi, altfel totul este în zadar.

Leave a Reply