Trebuie sa promovam si oleaca de turism educational

Turismul in Romania e ceva destul de abstract. Cred ca nimeni nu crede faptul ca noi avem turism, e ca o gluma proasta spusa de un comediant incepator. Cu toate acestea, se fac progrese care se simt de la an la an. Mici, insa sunt… Turismul educational insa, incepe sa capete contur in Romania.

Ce inseamna turism educational?

Turismul educational are legatura cu cei mici, inseamna o tabara in strainatate unde cei mici nu doar se plimba, dar si invata lucruri despre tara in care se duc. De exemplu, o tabara de o luna in Japonia pentru copii, va pune destul de mult accent pe invatarea limbii japoneze.

Avem nevoie de turism educational pentru copiii nostri, intrucat s-au dus vremurile in care granitele erau inchise pentru noi. Exista atata libertate in jur si ar fi pacat ca cei mici sa nu ramana cu amintiri extraordinare din copialrie, nu?

Copilaria in ziua de azi are alte granite, are alte limite fata de ce am trait noi cand eram mici… Sa fii copil in ziua de azi inseamna sa poti ajuge oriunde in lume in doare cateva ore si exista bani… Anii 90 erau umbriti de saracie si de dezorientare…  Au trecut 25 de ani de atunci si se vad alte orizonturi, alte perspective…

Cat costa acest turism educational?

Evident, nu putin. Va spun asta de la inceput, insa cine isi doreste sa aiba un copil cu perspective diferite, cu un mod de a gandi diferit, cu siguranta nu se gandeste la bani. Eu unul daca as avea un copil nu as sta pe ganduri, in fiecare vara l-as trimite intr-o tabara de vara internationala. Are posibilitatea sa vada lumea, sa se dezvolte cu ajutorul acestor tabere si as face tot posibilul sa ma asigur ca ar avea parte de aceasta dezvoltare. Nimic nu se compara cu un copil ce se dezvolta armonios intelectual intr-o lume acaparata de copy – paste si exemple negative.

Copiii trebuie sa vada lumea, sa aiba motive sa viseze, sa aiba motive sa fie entuziasmati. Copiii sunt bucuria noastra si daca citim in ochii lor fericirea, nu mai avem nevoie de nimic. Fericirea traita de copil se reflecta peste tot, in mediul inconjurator, radiaza precum undele radio. Nu are importanta cat costa acest turism educational, important este sa dezvoltam copiii.

Leave a Reply