Trebuie schimbat…

Pentru că urmăresc de ceva vreme piața auto second hand, fiind în căutarea unui autoturism, am întâlnit foarte des anunțuri în care cei ce vând mașini specifică ce anume trebuie reparat la acele autovehicule și cam cât ar costa investiția cu pricina. Eu unul nu sunt de acord cu asemenea lucruri, cred că un autoturism înainte de a fi pus în vânzare, trebuie reparat. Nu mi-ar conveni niciodată să cumpăr o mașină defectă cu care să fiu nevoit să pierd timp, nervi și bani prin service-urile auto.

Evit mereu anunțurile în care văd că este scris „Trebuie schimbat…” sau „Reparația costă…” și sper ca și voi să faceți același lucru. În România ultimilor ani, a devenit un trend să vinzi mașina în momentul în care o hârbuiești la maxim. Când vezi cât costă să o readuci la linia de plutire, mai bine o vinzi cu un preț ceva mai mic, în speranța că un amator de chilipir își va asuma aceste reparații costisitoare, nervii făcuți cu mecanicii lui Pește și timpul pierdut cu mașina blocată în service.

Cred că este nevoie de un pic mai multă seriozitate pe piața auto second hand, altfel va deveni un loc în care nu vei mai avea nici o șansă să cumperi un autoturism întreținut. Foarte multă lume dă vina pe faptul că suntem săraci și din acest motiv nu prea avem bani de băgat în mașini. În acest caz, dacă am fi un pic raționali, nu am avea motive să cumpărăm mașini dacă nu suntem în stare să le întreținem, nu? Poate că ar fi un subiect de gândire destul de interesant dar din păcate românii sunt genul de oameni care divinizează mașina. Cu toate că ei nu-și permit să le întrețină, le doresc cât mai bengoase și mai scumpe.

Leave a Reply