Trendul cu MacBook

S-a lansat si noul MacBook de 12 inch si 13.1 mm grosime. Stateam de multe ori si ma gandeam unde vor sa ajunga cu aceste dimensiuni? Probabil la un laptop pe care il vom transporta fara macar sa ne dam seama. La 0.9 kg deja nici nu il mai simti. Dupa cum stiti, este posibila aceasta reducere de dimensiune prin introducerea standardului USB Type C (USB 3.1) si eliminarea tuturor celorlalte porturi. Da, noul MacBook nu are display port, nu are card reader, nu are port hdmi macar.

In principiu, MacBook este un laptop de top, gama de varf, foarte scump dar in acelasi timp este genul de produs care merita banii. Apple este cea mai puternica companie din domeniul IT fara drept de apel si nu ar fi putut niciodata sa anunga numarul 1 producand mizerii.

Sunt curios unde o sa se ajunga daca tot se taie din dimensiuni si greutati pe toate partile. Imi imaginez deja un laptop rulat sul sau impaturit intr-un portofel. E de-a dreptul ridicol si cu siguranta aceste laptopuri nu vor fi nici slabe din punct de vedere al performantei. Ma astept sa se cumpere ca painea calda in Romania, tara oamenilor care nu au dupa ce bea apa, insa au masina de 10 mii. Tehnologia de ultima ora se vinde indiferent de tara, se sacrifica oamenii ca sa-si cumpere un iPhone dar asta e o cu totul alta discutie pe care o sa o abrodam cu alta ocazie. Sunt curios ce noutati or sa mai apara anul acesta daca Apple incepe in forta cu acel ceas ciudat Apple Watch si continuand cu acest MacBook de 12 inch.

Leave a Reply