Tu cat de des faci schimbul de ulei?

Schimbul de ulei la romani este un subiect care nu prea pare a fi inteles de toata lumea. Unii au impresia ca schimbul de ulei este ceva optional. De fapt, majoritatea romanilor cu masini sub 1000 de euro neglijeaza la maxim starea acestora si evita pe cat posibil sa investeasca bani in intretinerea lor. Probabil au impresia ca or sa ii tina o viata. Nu e chiar asa, masina necesita atentie cel putin pe parte de mecanica motor. Motorul este sufletul masinii si atata timp cat acesta este complet functional, restul le mai poti trece cu vederea.

Pentru un motor bine intretinut, trebuie sa faci schimbul de ulei la timp. Acuma, fiecare il face cum crede de cuvinta: unii il fac mai devreme, altii mai tarziu, altii nu il fac niciodata. Da, cunosc oameni care au cumparat masina de 5 ani si nu au facut niciodata schimbul de ulei. Uneori din neglijenta, alteori din prostie, exista cazuri in care oamenii nu fac schimbul de ulei. Trebuie sa specificam faptul ca uleiul are rol foarte important, de ungere a mecanismelor aflate in miscare si supuse la solicitari destul de mari.

Daca uleiul este de proasta calitate sau vechi, proprietatile lui nu mai sunt valabile si uzura motorului creste direct proportional cu starea acestuia. Din acest motiv, se recomanda schimbul de ulei o data la fiecare 8000 de km, bineinteles, in functie de modelul masinii si tipul motorului, pot sa apara diferente. Ideal ar fii ca indiferent de marca, model sau motor, sa schimbam uleiul inainte de termenul limita, mai ales ca alegerea lui devine destul de simpla pe masura ce ne dezvoltam ca si civilizatie.

Tehnologia din ziua de azi a facut posibila existenta uleiurilor de motor pentru fiecare masina in parte. Daca ai Audi exista ulei special pentru Audi, daca ai Ford ai ulei special proiectat pentru masinile Ford. Uite aici daca nu crezi. Asadar, lucrurile sunt foarte simple si e doar o chestiune de administrare pana la urma. Cand mai ai 1000 de km pana la schimbul de ulei, intrii pe www.starlubricants.ro si iti comanzi un ulei de calitate. Asta daca esti genul de om care are grija de masina lui, pentru ca dupa cum spuneam mai sus, exista oameni care neglijeaza total acest aspect.

Leave a Reply