Tu cât de rapid ești dispus să renunți?

Nu de puține ori am auzit în jurul meu persoane care au încercat un business, au practicat o perioadă apoi au renunțat. Și am spus mereu că nu am înțeles cum poate un om să lucreze ani de zile într-un anumit domeniu apoi dintr-o dată să înceteze și să se apuce de altceva. Eu unul nu aș putea niciodată să pornesc pe un drum apoi să mă întorc cu coada între picioare, spunând că „nu mi-a mers”…

Nu știu, ori eu sunt din cale-afară de orgolios și aș fi în stare să merg mult mai departe și să mă zbat mult mai mult față de cei care se întorc din drum, ori ei sunt genul de oameni care doresc să încerce doar marea cu degetul. Uneori mă demoralizez când aud că cineva a investit într-un domeniu apoi nu a avut succes, a fost nevoit să renunțe, și îmi dau seama și de ce se întâmplă chestia asta.

Cei care investesc în ceva și pierd sunt genul de oameni care nu au pregătire sau experiență în domeniul în care fac acea investiție. Adică pur și simplu ei au auzit de la X și Y că domeniul Y merge și au zis că dau lovitura. Evident că dacă nu ai pregătire sau experiență într-un anumit domeniu, la final te vei întoarce cu coada între picioare, fără nici un ban și vei spune și că în acel domeniu, nu merge.

Ei bine, sfatul meu pentru cei care încearcă marea cu degetul este să tacă din gură, dacă nu le-a mers lor s-a întâmplat pentru că nu au fost suficient pregătiți sau nu și-au dat interesul cât ar fi trebuit. Asta nu înseamnă că toți cei care vor investi aici vor păți la fel.

Leave a Reply