Turismul romanesc, incotro?

Turismul intotdeauna a fost o activitate cautata, o activitate din care se pot face bani. Grecia e o tara care numai din asa ceva se sustine. Bine, o ajuta si geografia destul de mult, insa si Romania are o sumedenie de locuri minunate. De multe ori stateam si ma intrebam de ce nimeni nu vrea sa faca nimic pentru turismul din tara noastra. Dupa mai multe documentare pe tema aceasta, s-a constatat faptul ca turistii sunt descurajati sa vina la noi din cauza drumurilor foarte proaste, prost semnalizate. Atunci cand ai o tara fara autostrazi, e clar ca strainii te vor ocoli.

Sa lasam de-o parte strainii deocamdata. Ei pleaca in croaziere cand le vine cheful. Noi nu. Noi incercam sa gasim cele mai ieftine oferte charter 2015 atunci cand ne planuim sa mergem la ei in vizita. Pe langa faptul ca refuzam sa ne vizitam prima data tara, incepem sa cautam si cele mai ieftine vacante in strainatate. Din fericire, au aparut agentii de turism care reusesc sa combine ofertele pentru toate categoriile sociale. Astfel, reusesti sa pleci in vacante ieftine cu www.fortunabusiness.ro dar gasesti si destinatii exotice daca iti doresti si daca iti permiti.

Ma gandeam asa putin amuzat la faptul ca strainii vin la noi in vacanta pentru ca vor sa vada o tara exotica dar in alt sens. Cei care se incumeta sa vina in Romania, fac un adevarat safari printr-o jungla de oameni salbatici, primitivism si senzatii tari. Astept si eu momentul in care cineva o sa incerce sa ridice turismul romanesc la nivelul la care merita. Avem locuri atat de frumoase, dar daca nu se poate ajunge la ele nu ne avantajeaza cu nimic. Un bun exemplu este Piciorul Podului lui Traian de peste Dunare de la Drobeta. Mi-a fost mie greu sa il gasesc si sunt din localitate, ce sa mai zic de un strain? Putin interes pentru tara nu ar strica.

Leave a Reply