TUTORIAL: cum să scapi de UBER de pe piață

Am văzut mai devreme o știre cât se poate de tare. Taximetriștii au început să pună gând rău celor de la Uber. Cum stă treaba mai exact? Păi în lege, scrie nu ai voie să faci transport de persoane dacă nu ai atestat de taxi și dacă nu lucrezi legal pe taxi, așa că taximetriștii cheamă un Uber prin aplicație apoi sună la poliție și-l reclamă pentru taxi la negru. Cât de tare e asta mă? J)) Hai că nu-s proști degeaba nici taximetriștii ăștia :))

Bă deci mi se pare o chestie pe cât de josnică, pe atât de eficientă pentru că din punct de vedere al polițistului, e foarte greu să depistezi pe cineva care face taxi la negru. Cum dovedești tu în instanță că cel din mașina cu pricina este sau nu prieten cu șoferul, a plătit sau nu bani, etc? Ei bine, dacă taximetristul comandă Uber, se urcă în mașină și sună la poliție, cel care face Uber nu mai are scăpare pentru că polițistul are un martor – denunțător deja. Pentru taxi la negru, amenzile sunt între 1000 și 5000 de lei…

Eu nu înțeleg cum de nu le-a venit ideea asta până acum, pentru că între noi fie vorba, nici mie nu-mi place Uber. Sunt conștient de faptul că atestatul de taxi nu are nici o valoare în realitate dar frate din moment ce unii se chinuie să-l ia, ar trebui să se țină cont de el. Dacă în România oricine poate să facă orice meserie cu sau fără atestare, nu e prea ok. În plus, nu este prima dată când Uber are probleme cu taximetriștii, la Budapesta a fost deja scos din uz din punct de vedere legal.

Leave a Reply