TUTORIAL: eliminare parola bios DELL laptop

Atunci cand ai un laptop, e destul de greu sa scapi de parola pusa pe BIOS. Laptopul nu are jumper pentru clear cmos si nici baterie usor accesibila. Destul de multa lume cred ca s-a confruntat cu aceasta problema. Update de bios nu poti sa faci decat in situatia in care ai minim 10% baterie in laptop si este conectat la priza.

Deci? Cum scapi de parola de admin de pe bios? O parola care nu te lasa sa modifici nici macar ordinea de bootare…

Mi-am batut capul cu aceasta problema mai bine de 4 ore pana sa gasesc rezolvare. Solutia a functionat pe un Dell Vostro 13 pe care il folosesc pentru editare de text. Este din aluminiu, usor si are o rezolutie care m-a facut sa il cumpar.

Laptopul stie sa prioritizeze calea de bootare insa atunci cand instalezi XP ai nevoie de acces complet la bios. Trebuie modificat din AHCI in ATA modul de lucru al HDD-ului. Sunt setari diferite pentru XP si Windows 7 sau 8.

Am gasit pe un forum un mic programel care iti genereaza parola de bios a laptopului DELL in functie de SERVICE TAG/SERIAL NUMBER. Pur si simplu scrii acea combinatie si ti se genereaza parola cu care poti debloca biosul. Imaginile sunt in masura sa explice mai bine.

DOWNLOAD      dell_595b_2a7b_keygen

dell13 bios pass

Leave a Reply