Udrea – 6 ani de pârnaie

Ieri s-a dat sentința într-un dosar de corupție iar Udrea a căzut la pușcărie vreo 6 ani. Da, 6 ani de pușcărie a luat pentru cât a furat în 10 ani cât s-a perindat pe la putere alături de Băsescu. Acuma, eu am văzut-o foarte nervoasă și vehementă pe un post de televiziune aseară în care vântura ceva acte, care mai de care mai dezincriminatoare și mai reale de care cică judecătorii nu au vrut să țină cont atunci când au dat sentința de 6 ani cu executare.

Acum, dacă mă întrebați pe mine, mi se pare o decizie corectă dacă dosarul este într-adevăr unul bun, nu o făcătură. Este posibil să fie o făcătură pentru că așa se întâmplă când un sistem mafiot creat de tine se întoarce împotriva ta. Dacă este însă pe bune, nu înțeleg de ce se agită așa. De închisoare oricum nu scapă. Poate să zică ea pe posturi de televiziune ce vrea. Oricum, dacă se duce 6 ani nu face chiar 6. O să iasă după vreo 2-3 ani că așa sunt legile în România. Mai o muncă în folosul comunității, mai o carte, mai o purtare bună și uite cum în  loc de 6 ani stă pitită vreo doi doar. Mie nu mi se pare corect modul acesta de a scăpa de pedepse în România dar în fine.

Să o vedem pe Udrea cum se duce la pușcărie va fi un fel de satisfacție pentru 10 ani de zile de sfidare și de nesimțire, timp în care am fost nevoiți să o vedem pe micile ecrane aproape zilnic. Din punct de vedere politic oricum este zero barat.

Leave a Reply