Ultima aroganță: Comănescu vrea petrolul rușilor

Nu știu câți dintre voi ați avea tupeul să mergeți în Rusia să faceți afaceri acolo, însă Gabriel Comănescu GSP nu se teme. Dacă ne gândim mai bine, rușii nu sunt chiar un bau-bau atât timp cât își văd și ei interesul. Pentru cei care nu știu, Gabriel Comănescu este patronul firmei Grup Servicii Petroliere care a cumpărat la granița anilor 2000 câteva sonde în Marea Neagră.

Din punctul meu de vedere, e o abordare mai mult decât interesantă. Din moment ce în prezent toate țările balcanice doresc o bucățică din Marea Neagră pentru a o exploata de resurse naturale, Gabriel Comănescu vrea să se ducă acolo unde nu e nimeni, în nordul Rusiei, prin pustietățile care nu le sunt dragi nici măcar eschimoșilor. E bine să exploatezi petrol în zone în care nu a mai fost nimeni.

Grup Servicii Petroliere nu este la prima colaborare cu Federația Rusă, în anul 2009, compania a primit un contract din partea acestei țări pentru a trage 159.5 kilometri de conductă subacvatică (gaze naturale). Discutăm despre o secțiune care urma să alimenteze orașul Soci de la Marea Neagră și să permită buna desfășurare a Jocurilor Olimpice care au urmat. Așadar, se pare că această companie a câștigat încrederea rușilor de acum 10 ani, așa că nu cred că va fi foarte dificil să se încheie un contract de exploatare într-o regiune a sa pe care nu o vrea de fapt nimeni.

Aroganță sau nu, se pare că Gabriel Comănescu are ambiții mari. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu această idee pe parcurs. O să vă ținem la curent. Este genul acela de business care din punctul meu de vedere merită un pic urmărit, întrucât poate să fie o lecție de antreprenoriat absolut gratuită. Antreprenoriat la un nivel mai mult decât înalt, vă dați seama. Aștept comentariile voastre referitoare nu neapărat la Gabriel Comănescu sau compania Grup Servicii Petroliere, cât la ideea aceasta de business dus la un nivel amețitor. Să ajungi să exploatezi gaze și petrol în Rusia din punctul meu de vedere e ceva destul de important și de impresionant.

Leave a Reply