Un covrig

In fiecare dimineata cand ma duc la serviciu, trec pe la o patiserie situata in celalalt capat al orasului. Unii nu inteleg de ce ma duc tocmai acolo, insa de unde poti sa iei ceva de mancare atunci cand incepi munca la ora 6 iar singurele patiserii deschise sunt cele de acolo? In plus, eu nu sunt genul care sa socoteasca mereu ultimul litru de motorina. Prefer sa imi cumpar o masina de om sarac cu care sa imi permit sa ma plimb de cat sa ma falesc cu o masina pe care nu mi-o permit. Pai cati nu cunoastem oameni care gandesc mereu “pai cum sa ma duc pana acolo? Consum…” Parca i-ar fi pus cineva sa isi cumpere masini cu consum mare, scumpe… Mie imi e suficient un renault diesel cu consum de 6.5 in oras.

Asadar, iau coada la patiserie in fiecare dimineata si vad oameni sarmani, care vin si cer un covrig cu 60 de bani sau ceva de genul. Isi ia cuminti restul de fiecare data si e de inteles… Cand iti permiti un covrig de 60 de bani pe zi cei 40 de bani rest conteaza pentru tine. Nu e de blamat ci de inteles… Suntem saraci si nu ne permitem mai mult.

Ma gandeam la covrigul pe care unii il cumpara dimineata… Cat sa tina si ala de foame? Poate ca cei care cumpara asa ceva muncesc doar cateva ore pe zi si nu e necesar mai mult. Poate muncesc 16 ore pe zi la fel ca mine si nu isi permit mai mult. Tot stau si ma intreb. Sunt niste ganduri pe care nu as vrea sa le am, insa din pacate asta e Romania, tara oamenilor care abia isi permit un covrig.

Leave a Reply