Un eurovision ratat

Mega porcaria Eurovision s-a terminat aseara cu surle si trambite, castigator fiind anuntat femeia cu barba. Nu suntem intr-un cort de circ desi aparent toti ne-am imagina acest scenariu. Concursul s-a terminat aseara iar Romania a ocupat un umil loc 12. Sincer sa fiu nu stiu cate tari au participat la finala insa inclin sa cred fara nici un fel de rautate ca au fost 12 tari dintre care Austria a vut coaiele cele mai mari si a castigat competitia.

Principiul de functionare al Eurovision e cat se poate de grotesc si de stupid. Castigatorul este ales intotdeauna prin simpatie de granita ori de regim politic, nicidecum pe competente. Dintr-o data uitandu-ma la spectacol m-am trezit in Romania zilelor noastre unde absolut orice concurs e o manarie si o inselaciune. Asa si acolo, Ucraina si tarile rusofone au votat cu Mama Rusie, apoi au continuat de platit politele.

Eu sincer nu inteleg de ce se mai tine concursul din moment ce castigatorul e ales aiurea. Ar trebui sa se tina doar runda de telefoane in care toata Europa si-ar vota tarine preferate si ar iesi fix acelasi rezultat, fara sa mai cante nimeni.

Atata timp cat nu ai vecini care sa te sustina si nici talent nu ai ce cauta la Eurovision. Ori esti femeia cu barba si coaie cat casa sa ai sustinere buna din partea tarilor straine ori trebuie sa ai o melodie ce va deveni slagar international si chiar mondial. Cam greu de crezut.

No Responses

Leave a Reply