Un Gentleman

Imi pare rau ca s-a dus moda elegantei. Imi pare rau ca astazi cei care se imbraca la costum de exemplu sunt luati in deradere si considerati retrograzi si demodati. Avansul tehnologic ar fi trebuit sa schimbe mentalitatea in alta directie, nu in cea existenta.

Tinuta office e obligatorie doar in cazuri exceptionale. Nici macar functionarii publici nu se mai incumeta sa fie domni. Bine, ei domni cu cetatenii nu au fost niciodata, insa macar la imbracaminte…  peste tot pe unde te duci, la posta, la finante, la banca nu prea mai vezi pe nimeni intr-o tinuta impecabila. Casual e cuvantul de ordine si cam atat.

Mie imi place eleganta. Imi place sa arat impecabil vestimentar. Un tricou nu impune respect, nu impune incredere. Mie imi place sa ma simt important.  Am acasa cateva costume, camasi, pantofi, toate cele… niciodata nu ratez ocazia sa ies in oras imbracat la 4 ace. Cu un fier de calcat bun, pantaloni cu dunga si o camasa imaculata esti gata sa faci senzatie intre cei care stiu sa aprecieze un gentleman. Mi-am cumparat si o masa pentru calcat si m-am mai uitat la cateva statii de calcat, insa nu prea sunt de mine.  Eu sunt omul simplu, imbracat in negru care in 5 minute se imbraca de zici ca a zabovit 3 ceasuri sa se aranjeze.

Maniera de a te imbraca vine din personalitate. O personalitate cladita pe manele, lume porno, lipsa de cultura si scoala, televizor si Facebook niciodata nu va avea acel gram de inteligenta necesar detasarii si separarii bunului gust de kitsch.  Un gentleman trebuie sa fie inteligent, manierat si intotdeauna impecabil. Atent la cel mai mic detaliu. Prevazator si imprevizibil.

Moda poate sa se schimbe insa intotdeauna va reveni. E circulara si de fiecare data cand revine aduce accentele perioadei contemporane surprinse. Indiferent de moda, trebuie sa fim constienti de faptul ca bunul gust se naste in noi si evolueaza sau involueaza pe masura ce ne maturizam.  De noi depinde totul.

Leave a Reply