Un patron care oferă servicii clienților de Paște e un patron bun sau rău?

Am citit la cineva pe Facebook o ipoteză destul de interesantă, o idee destul de năstrușnică aș putea spune. Un patron care-și cheamă angajații la muncă este unul apreciat sau nu? Adică pe o parte reușește să capete seriozitate în fața clienților, pe altă parte atrage ura și mânia din partea angajaților, care sunt și ei oameni și vor să petreacă sărbătorile alături de familie.

Am fost angajat al unei societăți comerciale ce presta servicii non stop, zilnic, motiv pentru care știu ce înseamnă să nu ai niciodată liber, nici măcar de Revelion sau de Paște. Mereu am criticat patronul pentru această alegere și cred că oricine ar face-o dacă ar fi fost în situația mea. Să vii la muncă în ziua de Paște ca să faci cam 5% din totalul vânzărilor dintr-o zi normală, mi se pare ridicol. Din punctul meu de vedere nu merită efortul pentru că nu eram nici plătit suplimentar. Așa e în România, drepturile tale ca angajat sunt călcate în picioare, nu interesează pe nimeni. Dacă nu-ți convine ceva ți se zice „Poți să pleci dacă vrei, uite câți stau la poartă și vor să muncească”…

Clienții care au venit la mine atunci, în ziua de Paște, cei 5% dintr-o zi normală, s-au bucurat însă. Ei au fost mulțumiți așa că repet întrebarea, un patron care ține deschis de Paște este un patron bun sau rău? Depinde din care perspectivă privești. Dacă ești client, e foarte ok. Dacă ești angajat însă iar patronul nu te plătește suplimentar, se schimbă povestea.

Leave a Reply