Unde e bideul?

Pai nu e bideul…

Cum, nu e bideul?

Pai nu e… Ca romanii au probleme in a se spala pe maini, ce sa mai spunem de zonele intime. De fiecare data cand ma duc pe la Dedeman sau magazine de genul, ma duc pe la raionul cu materiale sanitare. Trebuie sa ma apuc sa renovez si eu baia. Astept sa se mai incalzeasca vremea si sa termine vecinii de deasupra cu inundatiile, sa imi pot lipi si eu gresia fara sa ma ploua in cap desi stau la etajul 2.

Revenind la sanitare, vad un raft plin cu bideuri si imi dau seama ca nu am vazut in viata mea asa ceva instalat la cineva in casa. Sa fie oare bideul o inventie de ultima ora? O fi fost inventat ieri?

A fost pe naiba… E inventat de-o data cu roata, insa nimeni nu il cumpara pentru ca nimeni nu il foloseste. E drept, unele bai sunt de toata comedia, 2 metri pe 2… Insa exista si toalete cu bideu incorporat… Dar stai, ca aici intervine problema pretului, iar romanul nu e dispus sa deie extra pentru o teava care-i spala coaiele…

Stim cu totii ca romanii au o problema cu spalatul in sine… Suntem in coada listei la toate cumaparaturile ce tin de igiena: sapun, sampon, pasta de dinti si asa mai departe. Asa ca sa nu ne mai miram ca nu exista bideu in baia nimanui.

E drept, ma refer la judetul in care sunt eu, in Mehedinti. Banuiesc ca pe la case mai mari s-o folosi si acest instrument ciudat, unde oamenii sunt educati de mici ca nu e bine sa puta dupa ei… Sau in Europa… Da, vesticii cica sunt campioni la instalarea de bideuri.

Leave a Reply