Unde facem petrecerile pentru cei mici?

Cei care au copii trecuti de varsta de 5 ani, stiu ca e absolut necesar sa aiba parte de petreceri la care sa isi invite prietenii, colegii de gradinita sau de scoala daca discutam de cei mai maricei. Imi aduc aminte ce se mai chinuiau ai mei sa aranjeze totul pentru petreceri, era o adevarata desfasurata de forte. Cred ca eu si cu sora mea am fost unii dintre cei mai rasfatati copiii de pe planeta dina cest punct de vedere. Nu cred ca ne-a lipsit absolut nimic in perioada copilariei, iar petrecerile se auzeau de la 3 blocuri distanta. Ne invitam toti prietenii de joaca si cei mai buni colegi de la scoala. Petrecerea se tinea acasa, in doua camere destul de mici. Se umpleau rapid si era aglomeratie, insa nu ne pasa, parca asa si trebuia sa fie. Cui ii foloseste o petrecere la care danseaza singur? Ideal este sa fie cat mai multi invitati zic. Din punct de vedere al meniului, ai mei se chinuiau sa faca numai chestii adorate de copii, gen cartofi prajiti si prajituri. Tin minte ca intotdeauna se radeau platourile, nu mai ramanea nimic dupa cateva ore. E drept, ai mei stiau si sa gateasca, insa asta e meritul lor.

Dupa petrecere, urma smotrul. Cred ca 2 zile se facea curat continuu, altfel nu mai puteai sa locuiesti in casa. Atunci cand ai o petrecere cu 15-20 de invitati, e clar ca o sa se faca dezordine in toata casa, ca doar nu poti sa ii inchizi pe toti intr-o camera de unde sa nu poata iesi decat la finalul petrecerii.

In ziua de azi lucrurile sunt mai simple, poti apela la o firma ce se ocupa de asemenea evenimente, respectiv petrecere copii Bucuresti si nu numai. Parintii care vor sa scape de tot ce inseamna gatit, curatat si supravegheat copii, pot sa apeleze cu incredere la o astfel de firma. Ei vin cu sala de desfasurare a petrecerii, cu animatori, cu mancare si toate cele. Pentru o suma modica si eu zic la fel, nu are rost sa te mai chinui tu la tine in casa. Practic, copiii se simt bine acolo unde sunt intretinuti, si asta se poate intampla oriunde.

Desi e pacat ca se pierde din spiritul acela organizatoric al parintelui, eu cred ca este un trend normal. In vremurile pe care le traim, suntem mult prea ocupati ca sa avem timp sa curatam dupa 20 de copii sau sa punem la punct in cel mai mic detaliu o astfel de petrecere. Pana la urma, fiecare este liber sa aleaga varianta pe care o doreste si care ii convine cel mai mult.

Leave a Reply