Urăsc băutura. Despre vicii.

De fiecare dată când sunt întrebat dacă pot fi servit cu ceva băutura și refuz lumea se uită urât la mine. Ca și cum normal ar fi să ai bețivănia în sânge. Unii chiar au râs de mine pe tema asta, evident, niște țărani cocliți care stau cu țuica în bot de dimineața până noaptea. Nu mă interesează pe mine ce crede lumea pentru că eu unul sunt conștient de faptul că alcoolul nu are cum să-ți facă bine.

Urăsc alcoolul pentru că își afectează atât sănătatea cât și personalitatea. Am văzut ce înseamnă să fii bețivan, nu pe cont propriu, dar am avut parte de asemenea oameni în jur. Au fost niște oameni slabi, prea slabi ca să poată înfrunta realitatea, viața. Aveau nevoie de un refugiu și au găsit băutura. Din acest motiv eu unul urăsc băutura mai tare ca oricine. Îmi plac oamenii lucizi.

Viciile nu sunt bune, cică te relaxează dar nu fac altceva de cât să te distrugă încet și sigur. Fie că discutăm despre alcool – boschetăreala sau despre tutun – fumat. Jocurile de noroc de asemenea, sunt genul de activitate care pe mulți i-au făcut să-ți vândă vaca din bătătură pentru a avea bani de păcănele și chestii de genul. Viciile trebuie evitate deși știu că pentru mulți e imposibil.

Eu unul nu beau nici măcar bere. Mi se pare amară, scârboasă. În plus, te îngrașă destul de mult. Mie îmi place sportul și sentimentul acela că am mintea lucidă mereu. De fumat, nu fumez pentru că nu-s idiot. De ce să dau bani ca să mă îmbolnăvesc? De ce să dau bani, mulți bani de altfel ca să miros ca ultimul țigan. Acel miros de tutun este oribil cel puțin din punctul meu de vedere.

Voi aveți vicii? Dacă da ce anume? Ați încercat să renunțați la ele sau sunteți de părere că v-ați născut cu ele și că, prin urmare, nu mai are niciun rost să încercați.

Leave a Reply