UTOPIA: fara somn

Este un exercitiu de imaginatie destul de interesant. Ma gandeam ca o treime din viata se pierde dormind. Sunt 8 ore pe zi pe care suntem nevoiti sa le petrecem in inconstienta viselor. Mi-ar place ca timpul sa stea in loc atunci cand executam programul de somn… si ceasul sa inceapa sa ticaie in momentul in care ne trezim.

Atunci cand dromim fara vise, avem senzatia ca am dormit o secunda doar. Atat de repede ni se pare ca a trecut noaptea. Ar fi bestial sa dormim o secunda doar… am avea 8 ore in plus valabile in care am putea sa traim viata constienti.

Viata e tare scurta insa organismul are nevoie de acele ore ca sa se refaca. Poate candva, in viitor, oamenii vor reusi sa inlocuiasca treptat corpul uman cu componente robotice. Deja dupa informatiile mele se fac cercetari pentru “mutarea” informatiei din creier pe un hard disk de calculator… deci mult nu mai este. In momentul in care creierul va putea fi pus pe un suport digital cu tot cu constiinta, nemurirea va fi garantata.

Cum ar fi viata traita 24 din 24? Cum ar fi viata daca nu ar exista nevoia de somn? Ma gandesc la faptul ca notiunea de timp s-ar da peste cap in campul muncii in primul rand. Notiunea de “nonstop” nu cred ca si-ar mai avea rostul pentru ca toate magazinele ar fi nonstop. Viata de noapte ar capata o cu totul alta forma.

Ce imbunatatiri ar suferi omenirea daca nu ar mai dormi noaptea? Exercitiu de imaginatie la care invit sa ieie parte urmatorii: BELGIANCA, CRONICARUL, RAUL, PAUL, UNIKA, VIENELA SI YAMASHA.

3 Comments

    • Intuneric August 8, 2014
  1. Yamasha August 9, 2014

Leave a Reply