Vacanta in extra primetime

Sau in extrasezon daca pot numi asa finalul de vara. Dupa cum putem vedea, afara ploua de rupe. De cateva zile ploile nu ne dau pace, incepe sa se lase cu sinistrati si cu disparitii, cu oameni luati de viitura. Drumurile care duc catre Orsova au cedat sub greutatea apelor venite tot mai navalnice. Viitura, ce sa mai? Intrebarea e ce poti face intr-o astfel de perioada? Sa pleci in concediu departe de ploi ar fi solutia.

Mai vedeam chestia asta la diversi indivizi atunci cand temperaturile din tara o luau raza. Se duceau la soare cand in tara era ger si la racoare atunci cand in tara se inregistrau 45 de grade la umbra. Asa si eu cu ploile astea, am zis sa plec departe de ele si am reusit intr-un final.

De ieri, dinainte sa se puna potopul lui Noe, am pornit incet spre Baile Herculane. Desi sunt numai 40 de kilometri intre Severin si statiunea cu pricina, clima difera foarte mult intre cele doua zone. Baile Herculane se afla situate intre munti. Practic, e cam greu sa patrunda cine stie ce calamitati pe acolo.

La Herculane nu a fost nici o viitura, desi ploaia incepuse sa isi faca simtita prezenta chiar de pe drum. Am avut parte de un sfarsit de saptamana minunat, un fel de mini concediu. Au incepu sa apara camere pe la Herculane din ce in ce mai multe si mai ieftine. Turistii au inceput sa isi cam ia talpasita din statiune odata cu venirea toamnei. Trecuse un an de cand nu mai petrecusem o noapte in acel oras. L-am mai vizitat din cand in cand, insa pentru putina vreme. Nu a fost timp de mai mult.

Acelasi hotel. La fel de primitor si de calduros ca intotdeauna. Nimic nu se schimbase si timpul parea sa fi stat in loc. Aceleasi prosoape albe, impecabil de albe asteptau in baie ca in anii trecuti. E bine ca se merge pe ideea de conservare a unor obiceiuri bune. Asa se intampla cand hotelul nu e vandut ca pe ciorapi de 3 ori pe an cum se intampla de obicei cu hotelurile din acea statiune. A fost un weekend minunat si foarte relaxant. Ma voi duce din nou cu prima ocazie cand gasesc un ragaz de timp liber.

Leave a Reply