Vedeți-vă de troacele voastre

După ce a dispărut timbrul de mediu, a apărut moț românul oportunist. Pentru că foarte mulți români care și-au înscris mașini în perioada 2008-2016, au plătit taxă apoi au recuperat-o în tribunal, se obișnuiseră cu gândul că acele mașini nu le vor mai vinde niciodată întrucât noul proprietar ar fi trebui să plătească taxa din nou, au evitat să mai bage bani în ele.

Au zis că au o troacă în bătătură pe care oricum nu o mai pot vinde și cu asta basta, au tratat acele mașini în purul stil românesc: au tras pe ele până le-au sărit roțile.

Ei bine, acum, când nu se mai plătește timbrul de mediu și acele troace pot fi vândute fără nici un fel de problemă, au început să apară pe internet fel de fel de cazane, ceaune și tuciuri din care curg tablele și care par să se dezmembreze total la o accelerație mai bruscă (dacă mai au pedală de accelerație). Ceea ce mie mi s-a părut ridicol nu a fost faptul că acești oameni care nu au investit un leu în aceste mașini timp de 10 ani doresc să le vândă așa cum sunt, mi s-a părut ridicol prețul cerut.

Deci așa ceva, numai în România o să vezi.

Am văzut fraților un Opel Zafira din 2001, motor benzină 1.8 16v pentru care proprietarul cerea 3000 de euro și care arăta ca o mașină venită din Aleppo, Siria. Băi fraților, vedeți-vă de troacele voastre de care nu ați avut grijă timp de 10 ani absolut deloc. Piața second hand e plină de mașini care chiar arată a mașini, nu a niște cotețe de găini pentru care se cer și niște bani într-un mod destul de straniu dar în fine… Am mai discutat noi despre modul în care evaluează românul mașina, casa, etc: cere cât are el nevoie, nu cât ar fi prețul real. Vedeți-vă de troacele voastre.

 

Leave a Reply