A venit iarna

A venit iarna peste noi pe neasteptate. A venit timpuriu si destul de puternic. Au aparut zapezi si drumuri blocate ca de obicei. Autoritatile nu au facut exceptie nici anul acesta si au fost luate prin surprindere. Am mai dezbatut de cateva ori problema asta cu luatul prin surprindere iarna asa ca nu mai reiau. Daca asa stiu romanii sa isi faca treaba e strict problema noastra, caci o data la 4 ani ii alegem pe cei care ne conduc tara.

As vrea sa inteleg si eu de ce in tarile nordice, de ce in Finlanda, Norvegia, Suedia, nu sunt problemele pe care le avem noi iarna de iarna si culmea, la ei ninge poate de 10 ori mai mult intr-o singura luna de iarna. Poate ca ar trebui sa luam exemplu de la ei in ceea ce priveste bunul simt si interesul pentru lucrul bine facut. Facand o paranteza, Iohanis cred ca de-asta a si castigat alegerile la noi, a promis o Romanie a lucrului bine facut. De 25 de ani, ne-am obisnuit cu treaca mearga, nu cu calitatea.

Pai cand vezi ca nametele creste pe zi ce trece iar autoritatile sunt neputincioase, nu-ti mai vine sa pleci cu masina nicaieri. Iti vine sa cauti masini de inchiriat si sa iti faci treaba cu ele, nu cu a ta personala. Cei care stau in capitala au aceasta posibilitate, inchirieri auto in Bucuresti se gasesc din plin. Cu siguranta cei care calatoresc in aceasta perioada vor apela la servicii de inchirieri auto in aeroport. Bineinteles ca e mult mai convenabil sa zbori catre Romania in doar cateva ore, iar apoi cand ajungi aici sa ai masina asigurata.

Pai ce ar insemna sa vin eu pana in Bucuresti pentru o saptamana din Spania, si sa vin cu masina. Sunt 6000 de km si nu are rost atata cheltuiala. In plus, cu siguranta nu voi ajunge intreg pe o asemenea vreme in care ninsorile isi fac de cap. De fapt, cred ca as ajunge cu bine fara probleme pana la granita, iar din momentul intrarii in tara apar problemele. Eu unul nu as risca.

Leave a Reply