Viata fara concediu

Anul acesta trebuie sa imi iau concediu. Am deja 1 an si 4 luni la actualul loc de munca iar anul trecut nu m-a lasat nimeni sa imi iau concediu. Nu a vrut nici patronul statiei nici colegul meu de serviciu, motivand ca nu are cine sa stea in locul meu sa munceasca atata timp cat eu sunt plecat. Ideea e simpla, eu lucrez 16 ore de la ora 6:00 la ora 22:00. Inchid statia, ma duc acasa apoi ziua urmatoare la ora 6:00 vin inapoi si stau inca 16 ore pana la ora 22:00. Apoi 2 zile sunt liber. Lucrez 240 de ore pe luna si oboseala incepe sa se acumuleze dupa aproape un an si jumatate.

Stiu ca nu suntem roboti si din pacate ne-am dori sa nu obosim niciodata. Ar fi ideal sa nu fim nevoiti niciodata sa mancam, sa dormim… cum ar fi lumea asta daca ne-am putea bucura permanent de toate cele 24 de ore ale unei zile? Fara sa le pierdem prin somn, sau cum ar fi lumea asta daca nu am obosi niciodata indiferent de activitatea pe care o facem?

De-a lungul timpului se aduna o oboseala ciudata si dintr-o data nu-ti mai place munca pe care o faci. Intotdeauna ai nevoie de o detasare astfel incat organismul sa se poata regenera, sa ai timp si pentru tine nu sa stai mereu cu gandul la serviciu si la trezitul de la ora 5.

One Response

  1. Yamasha May 14, 2014

Leave a Reply