Viata la 40 de grade

E destul de dificil sa traiesti cand afara sunt 40 de grade. Stilul de viata se modifica complet pentru ca e cald si in casa, nu numai afara. Asta e dezavantajul caniculei pe termen lung. Cand incep peretii sa se incinga dureaza zile bune pana iese caldura din ei. E principiul inmagazinarii caldurii si atata tot. Si cum majoritatea blocurilor din Romania NU sunt izolate din punct de vedere termic, va dati seama ce disconfort se creeaza in interior, apoi cat de greu e sa scoti aerul cald inmagazinat de pereti.

Aerul conditionat face toti banii in acesta perioada. Cine are asa ceva se poate considera norocos sau inteligent. Foarte multi romani ezita sa cumpere din doua motive principale: 1. E scump si 2. Consuma. Pai mai fratilor, o fii scump dar tigarile pe care le ardeti in fiecare zi, luna, an nu sunt scumpe? Pai voi fumati un AC pe luna si va vaitati ca e aparatul scump? Numai la noi vezi asa ceva…

Aerul conditionat cica consuma… Nu stiu frate ce consuma, ca al meu consuma 1.2 kw/h cand merge si nu merge mereu, doar atunci cand in casa scade temperatura sub cea setata pe aparat. Al meu de exemplu 5 minte merge, 5 minute sta oprit, cam atata dureaza pana scade temperatura. Daca faci calcule, o sa ajungi la concluza ca consuma undeva la 6-8 kw/h pe zi. Pai nu se compara cu confortul creat. Acuma na… e doar parerea mea. Nu stiu, poate altii prefera sa transpire ca niste porci de cat sa cheltuie echivalentul a 6 kw pe zi.

Viata la 40 de grade e destul de dificila, dar daca avem posibilitatea sa creem putin confort trebuie sa incercam macar. Aerul conditionat face minuni in aceasta periaoda sa stiti… Numai cine nu a avut niciodata poate spune ca “nu-i trebuie”

Leave a Reply