Vine iarna

Nu m-as mira deloc daca trecerea de la un anotimp la altul s-ar face ceva asemanator verii pe care am avut-o. ce s-a intamplat anul acesta din punct de vedere termic ramane inca un mister. De cand sunt nu am mai pomenit vara din care sa lipseasca soarele, temperaturile de peste 30 de grade si ploile ambitioase. Cred ca cineva s-a jucat prea mult cu planeta si a dat-o peste cap.

Inca putin si incepe scoala. 15 septembrie bate la usa iar toamna isi face simtita prezenta. Nu stiu cat de toamna o sa fie, insa cred ca o sa avem parte de surprize. Se anunta una dintre cele mai napraznice ierni din ultimii 50 de ani. Am auzit asta la televizor discutandu-se pe tema temperaturilor.

Norocul nostru este ca au aparut alternative ingenioase prin care putem sa ne incalzim locuintele. Tin minte cand stateam in vechiul apartament, mereu erau probleme cu incalzirea. Atunci cand stai la bloc, caloriferele pot ramane reci daca vecinii de sub tine au tevile infundate. Multi au inceput pregatirea pentru iarna si schimba la tevi de zor. Poti din nou sa ramai fara caldura daca afara sunt prea multe grade cu minus iar punctul termic de care apartine blocul tau nu are suficienta putere sa furnizeze un agent termic de calitate, direct proportional cu temperaturile din termometre. Culmea este ca banii la regie tot trebuie sa ii dai.

Ce faci atunci cand te confrunti cu astfel de situatii? Incalzirea centrala la blocuri nu este intotdeauna o solutie aplicabila. Ca sa pui o centrala termica trebuie sa ai posibilitati de montare in cladire. De exemplu, la mine ar fi imposibil. Cosul care ar trebui tras ar strabate intreg apartamentul. Alternativa ar fi ceva pe curent. Caloriferele electrice, pe ulei, nu sunt o solutie. Consuma mult si sunt ineficiente. Am avut si asa ceva.

Cea mai eficienta solutie am gasit-o pe www.ecojoy.ro. Panourile radiante sunt exceptionale atunci cand ai de incalzit un spatiu si doresti un raport calitate – pret cat mai bun. Confortul este cel care conteaza cu adevarat, iar casa in care locuim trebuie sa ne ofere tot ce avem nevoie pentru a trai linistiti. Cei care doresc sa isi incalzeasca locuinta fara bataie de cap, pot sa recurga la astfel de solutii alternative precum panourile radiante. Am vazut astfel de panouri prin baruri, biserici, locuri destul de frecventate de populatie, locuri in care usile se deschid destul de des iar pierderea de caldura este destul de mare. Se pare ca panourile radiante fac fata acestei provocari. Sa nu mai vorbim de eleganta si stil. Un astfel de panou trece neobservat indiferent ca este montat pe perete sau tavan. Are multiple avantaje si reprezinta o solutie de incalzire moderna, compatibila cu anul 2014.

Leave a Reply