Vine vara vine goanga

Toata lumea asteapta venirea verii mai mult ca orice. Cu totii ne-am saturat de ploile ridicole ce s-au abatut asupra noastra de o buna bucata de timp. Aseara a dat chiar cu grindina de marimea unui ou pe alocuri. Vijeliile nu mai contenesc sa inceteze si acoperisuri de blocuri zboara la fiecare incruntare de vreme. Tin minte ca acum 2 zile s-a pus ploaia de 4 ori intr-o singura zi, iar in rest a fost soare.

E destul de ciudat sa vezi cum anotimpurile nu mai respecta criteriile pe care le stiam noi. Luna iulie sper sa aduca si caldura dupa care tanjim toti, si soarele care ne lipseste destul de mult atunci cand am avea chef de plaja.

Saptamana trecuta a trebuit sa fac rost de insecticide. Traiul la locul de munca nu mai era posibil. Dupa zile intregi de ploi combinate cu soare puternic, vegetatia a crescut intr-o zi cat in 10. Fel de fel de insecte au inceput sa apara. De la albine si muste pana la barzauni, tauni, bondari si asa mai departe. Nu mai puteai lasa usa sau fereastra deschisa fara sa intre inauntru ceva care bazaie sau care inteapa.

Nu vreau sa fiu inteles gresit, chiar am cumparat seminte de plante si imi plac si florile destul de mult, insa buruienile din spate care pe alocuri atungeau si 2 metri, au disparut.  Stiu ca e bine sa mai tinem si putina verdeata in jur, dar nu asa. Pana sa iau insecticidul eram nevoit sa scap de insecte cu pliciul. Daca fac o poza peretilor devine viral pe internet. Am vorbit cu un meserias sa vina cu un pistol de vopsit sa dam peretii de rigips cu lavabila din nou.

Eu stiu ca nu exista loc in lumea asta in care sa fie plante fara insecte insa atunci cand existenta lor devine insuportabila si agasanta, trebuie luate masuri.

Leave a Reply