Vizitele la manastire nu sunt doar pentru cei credinciosi

Trebuie sa spunem faptul ca manastirile sunt niste situri incarcate de istorie. Fiecare manastire pe langa faptul ca reprezinta un punct zero al credintei, reprezinta in acelasi timp si o pagina frumoasa dintr-o carte de istorie. Aceasta carte nu poate fi cumparata, nu poate fi gasita nicaieri de cat la fata locului, respectiv in momentul unei vizite.

Nu cred ca trebuie sa fii neaparat credincios ca sa mergi sa vizitezi o manastire, desi intr-adevar, cei mai multi romani fac aceste drumuri sub forma de pelerinaje si intru credinta temeinica. Cred ca aceste situri trebuie vizitate de toata lumea atata timp cat au o istorie aparte, o istorie ce nu poate fi gasita nicaieri dupa cum spuneam mai sus.

Norocul nostru, al celor care isi doresc sa viziteze manastirile din tara fara sa fie neaparat credinciosi il reprezinta pensiunile concentrate in jurul punctelor de atractie maxima din acest domeniu. De exemplu, avem pensiunea turistica patru margarete Inima Bucovinei. Detalii despre aceasta gasiti pe www.inimabucovinei.ro.

Ei bine, aceasta pensiune este situata in localitatea Frasin din judetul Suceava si daca veti petrece cateva zile acolo, veti avea ocazia sa vizitati manastiri celebre precum Voronet, Humorului, Moldovita, Sucevita sau Putna. Cred ca toata lumea a auzit de aceste manastiri celebre si cred ca sunt multi care isi doresc sa le viziteze.

Cred ca daca aveti la dispozitie un weekend mai prelungit, sa zicem de vineri pana duminica seara, aveti timp berechet sa ajungeti la Frasin si sa faceti un tur al acestor manastiri celebre. Partea cea mai buna este ca se poate lua avionul din diverse orase ceva mai mari ale tarii si astfel in maxim o ora suntem la Suceava. De la Suceava, lucrurile sunt mult mai simple si totul decurge de la sine.

Cred ca o vacanta in acea parte a tarii nu poate de cat sa fie ceva extraordinar. Eu unul mi-am dorit intotdeauna sa vizitez celebrele manastiri, sa le vad cum rezista de sute de ani, sa vad sute de ani de traditii si sute de ani de istorie. Iata ca exista posibilitatea de a le vizita pe majoritatea in doar un weekend.

Leave a Reply