Voi iubiti iarna?

Am tot vrut sa va intreb daca voi iubiti iarna? E un anotimp care pe unii ii bucura, pe altii nu. Am ajuns la concluzia ca iarna este iubita de oamenii fara griji, urata de soferi si de cei care trebuie sa munceasca in frig si zapada. Cred ca e ceva normal, in intreaga lume oamenii gandesc in functie de interese. Daca lor le e bine iarna si nu au nici o grija, or sa se bucure de anotimp, daca au belele si sunt nevoiti sa sufere, bineinteles ca or sa deteste acest anotimp.

Eu unul urasc iarna. Nu pot sa fac nimic cum trebuie. La alergat nu pot sa ma mai duc pentru ca e zapada si zloata peste tot. Cu masina abia daca mai poti circula cand afara se strange un strat de zapada sau polei. Nimeni nu da zapada de pe trotuare, calci pana la glezne in zloata aia mizerabila amestecata cu pamant si praf, ca doar nu o sa fie strazile curate, nu? Cand ajungi la destinatie ud fleasca la picioare parca nu-ti vina sa jubilezi. Daca te duci in vizita ce faci? Vii cu ciorapi de schimb in buzunar ca sa nu ii uzi omului covoarele?

Totul se desfasoara cu dificultate atunci cand actiunea se desfasoara iarna. Nu cred ca exista oameni care sa adore chinul, asa ca raman la parerea mea ca societatea este impartita in oameni fara griji si oameni chinuiti ca si pana acum. Cei fara griji, or sa se duca pe la munte cand da zapada, or sa iasa sa faca poze si asa mai departe, vor umple Facebook su mesaje zambitoare referitoare la prima ninsoare si asa mai departe… Voi iubiti iarna?

Leave a Reply