Voi mai folositi DVD-ROM-ul?

Ma uitam la unitatea mea adineaori, inca mai am un DVD-rw. Nu l-am folosit niciodata de cand am calculatorul acesta, adeica de vreo doi ani. Singura situatie in care l-am folosit a fost pentru a instala Windows pe niste masini ce nu suportau instalarea prin USB. De fiecare data cand am desfacut DVD-RW din unitate ma gandeam ca e nou nout, nu l-am folosit nici macar o data de cand am PC-ul. Atunci cand am avut de instalat Windows am instalat mereu de pe stick, pentru viteza normal… Nu-mi place sa stau jumatate de ora pe instalare cand pot sa stau 15 minute, nu? Mai ales ca am USB 3 la palca de baza.

Cunosc insa persoane care folosesc DVD-romul, aleg sa isi puna pozele la pastrate pe DVD-uri si le ard cu DVD-RW. Nu ii inteleg atata timp cate exista cloud storage atat gratis cat si ieftin in cazul in care nu iti ajunge ce-i free. Avem Google Drive, avem Dropbox si multe altele. Vine din spate tare si Mega.co.nz si asa mai departe.

Imi aduc aminte de vremurile in care nu existau stikuri de memorie sau harduri portabile… Totul se lucra cu si de pe DC-uri, DVD-uri. Am prins inca si epicele dischete de 1.44mb… Erau de ajuns la vremea respectiva, insa dupa cum stim cu totii, capacitatea de stocare creste exponential cu avansul tehnologic. De exemplu, in 2002 cand mi-am cumparat eu primul calculator, un Pentium 3, aveam un HDD de 20 de gb si toti prietenii ce aveau Pc-uri mai vechi se minunau si se intrebau “oare cand o sa ocupi tu atata spatiu? E imens hardul…!”… ei bine, ce inseamna azi 20 GB in situatia in care un HDD mediu a ajuns pe la 1 TB… Exista si de 2 Tb, si de 4 TB si asa mai departe…

Leave a Reply