Vrei sa deschizi o pizzerie?

Te-ai decis ca este momentul sa inchei socotelile cu campul muncii din punct de vedere al simplului angajat? Ei bine, ai luat o decizie inteleapta. Faptul ca patronii exploateaza angajatii nu mai este o necunoscuta pentru nimeni. Toti avem contracte de munca pe 8 ore si muncim mult peste iar cand vine vorba de salariu, acesta abia daca salta peste 800 de lei.

Cei mai multi incep propria afacere in comert, prin deschiderea de baruri, cafenele, pizzerii. Dintre toate, pizzeria mi s-a parut cea mai fezabila afacere. Ma bate gandul de mult sa deschid una, insa nu am avut curaj. Schimbarile la locul de munca ce au aparut in ulimele luni m-au facut sa ma reorientez si sa iau initiativa. M-am documentat despre deschiderea unei pizzeri si am ajuns la niste concluzii destul de interesante.

Care sunt cele mai importante aspecte de luat in calcul atunci cand deschizi o pizzerie?

  • Vadul conteaza foarte mult. Una e sa ai o pizzerie intr-un loc in care clientul intra din strada si alta e sa deschizi intr-un loc mai retras unde singura modalitate a clientului de a ajunge la tine este reclama.
  • Ambientul. Clientul trebuie sa se simta minunat pentru a reveni la tine in pizzerie. Cu cat vei investi mai multi bani intr-un ambinet mai atragator, cu atat vei crea o atmosfera placuta, atragatoare.
  • Aparatura / utilajele. Foarte multi deschid restaurante cu utilaje second hand ori chinezarii. Este o idee destul de proasta si trebuie evitata. Eu unul voi cumpara aparatura pentru pizzerie de la maxigel.ro. Acestia sunt unii dintre putinii importatori de aparatura profesioanala de calitate din romania destinata acestui gen de afacere. Vreau un cuptor pentru pizza precum cel de aici.
  • Pretul. Daca aveti preturi prea mari chiar de la deschidere cu siguranta nu o sa faceti nimic. Foarte multi oameni pleaca la ideea de a se pricopsi peste noapte, nu au rabdare sa creasca o afacere iar acest lucru este de cele mai multe ori daunator afacerii in sine. Traim in Romania si pretul conteaza destul de mult.
  • Angajatii trebuie sa fie politicosi si rabdatori cu clientul. Nu au voie sa vorbeasca urat, sa se poarte urat sau sa faca probleme. Nu conteaza experienta cat conteaza felul de a fi.

Afacerea de succes cred ca are cate putin din fiecare cele descrise mai sus. E nevoie de multa munca si de calitate, calitatea fiind cea care primeaza intotdeauna.

Leave a Reply