Vrei să te muți în București? Iată 6 motive să cumperi un apartament nou

Cei care doresc să se mute în capitală duc de multe ori o dilemă de genul: în chirie sau facem un credit Prima Casă pentru cumpărarea unui apartament? Ei bine, în 90% dintre situații un credit Prima Casă este mult mai avantajos pentru că ratele țin loc de chirie iar la final, rămâi cu apartamentul.

Nu zice nimeni că nu poți rambursa mai rapid sau ceva de genul, nu vă obligă nimeni să plătiți 30 de ani o casă. În regulă, dacă ați ajuns la concluzia că e mai convenabil să faceți credit pentru cumpărarea unui apartament, apare cea de-a doua dilemă: nou sau „second hand” adică vechi.

Din punctul meu de vedere, există cel puțin 6 motive să cumperi un apartament nou și veți vedea în cele ce urmează de ce sunt atât de pornit împotriva apartamentelor construite pe vremea lui Ceaușescu. Au și apartamentele vechi avantajele lor dar eu unul nu cred că merită investiția.

Vrei să te muți în București? Iată 6 motive să cumperi un apartament nou

  1. Construcțiile noi sunt mai rezistente. Nici nu vreau să-mi imaginez ce motive ai putea avea ca să cumperi un apartament într-un bloc crăpat, din care cade tencuiala și care pe deasupra a mai trecut și prin cutremurul din 1977. Nu se compară niciodată o construcție nouă cu una veche de 50 de ani.
  2. Suprafețele nou construite sunt mai mari. Nu știu câți dintre voi mai locuiți încă într-un apartament cu două camere construit pe vremea răposatului, însă majoritatea au 40-42 de metri pătrați maxim. Ei bine, luați drept exemplu aceste apartamente noi la Citta Residential Park ce uneori depășesc 70 de metri pătrați. Din punctul meu de vedere un asemenea spațiu este foarte ok.
  3. Apartamentul nou nu trebuie renovat. Cel mai mare coșmar pe care-l vei trăi vreodată va fi în momentul în care vei lua contact cu meseriașul român. Cei care au trecut prin asemenea probleme pot confirma iar în momentul în care vei căuta un apartament de vânzare în București, dacă este unul vechi, va trebui renovat 100% și oarecum modernizat. Acest lucru te va demoraliza pentru că vei constata că meseriașul român este un șmecher al cărui scop este să-ți ia banii și să facă o treabă de mântuială, din păcate acesta este adevărul.
  4. Prețurile sunt de multe ori mai mici. Nu am înțeles niciodată de ce apartamentele vechi, construite pe vremea lui Ceaușescu sunt mai scumpe decât cele noi. Cele noi sunt mai solide, mai moderne, mai mari și culmea, sunt și mai ieftine. Probabil proprietarii lor nu se informează cu privire la prețul pieței și astfel ajunge un apartament cu două camere vechi de 40 de ani să fie mai scump decât alte apartamente noi. Probabil acești oameni gândesc un pic altfel față de restul.
  5. Poziționarea este de multe ori mai bună. S-a întâmplat de multe ori să vezi prețuri de 60.000 de euro pentru un apartament cu două camere în Bereni, pe la marginea Berceniului iar într-un complex rezidențial nou, mai bine amplasat adică mai aproape de centru decât periferia Berceniului, să existe apartamente cu două camere mai spațioase cu doar 50.000 de euro.
  6. Eficiența energetică este la ea acasă. Cele mai multe apartamente noi vor avea un certificat de performanță energetică Clasa A, având montate deja centrale termice în condensație și fiind izolate la exterior corespunzător.

Acestea sunt motivele principale pentru care ar trebui întotdeauna să te îndrepți către un apartament nou dacă ai de gând să te muți în București, cu sau fără credit Prima Casă. Per total, apartamentele noi sunt mult mai calitative față de cele construite pe vremea lui Ceaușescu iar acest aspect ar trebui să fie cel mai important aspect de luat în calcul…

Leave a Reply