Grecia

Grecia Eu unul zic de vreo 3 ani că ajung prin Grecia și nu mai reușesc, dar anul acesta am pus piciorul în prag și am aruncat o privire pe oferte de vacanță în Lefkada Tui-Travelcenter. Evident, am făcut o rezervare și mai pe final de iulie, început de august am să mă duc mai mult să vizitez această țară minunată. Nu sunt genul care să cumpere un sejur și să stea pe o plajă 7 zile la soare, ca mumia.

Dacă te bate gândul și pe tine să faci o incursiune pe insulele elene, am să-ți las mai jos cele mai importante 4 motive care, sper eu, să-ți trezească interesul și pofta de călătorie în această regiune. Trebuie să recunosc faptul că la mine au funcționat de minune. Dacă nu aș fi petrecut câteva ceasuri bune informându-mă despre această țară probabil nu aș fi făcut nici anul acesta pasul cel mare.

4 motive să vezi Grecia în această vară

  1. Este una dintre cele mai „bătrâne” țări din Europa și din lume. Aici se pare că a luat naștere civilizația pe care o cunoaștem cu toții astăzi. Și drept exemplu voi da doar Acropole, celebrul monument care datează încă din secolul 5 înainte de Hristos. Mii de ani de evoluție.
  2. Distanța până în Grecia este una relativ mică. De exemplu, cei care locuiesc în sudul României au de parcurs maxim 500 de kilometri până în Grecia. Există cazuri în care e mai convenabil să te duci în Grecia decât pe litoralul românesc. Ajungi mai repede în Grecia și nu cred că se compară.
  3. Prețurile sunt destul de mici chiar și în sezon. După cum vă spuneam mai sus, în august e cam sezon prin Grecia dar asta nu m-a speriat și nu m-a împiedicat să rezerv și eu un sejur. Cu maxim 600 de euro reușești să stai de voie o săptămână în Grecia în perioada de vârf.
  4. Există ideea de libertate. Nu știu câți dintre voi cunoașteți chestia asta, însă grecii sunt recunoscuți pentru mentalitate lor libertină. Ei de când există pe planetă vor să fie complet liberi, nu se vor supune niciodată unor concepte sau unei globalizări care le cere acest lucru. Trebuie să vezi chestia asta cu ochii tăi dacă trăiești în România, să vezi de fapt cum ar trebui să fie oamenii în general. Grecii au multe curiozități pe care le poți afla doar dacă te duci acolo, clar ai ce învăța de la ei.

By Alex Ciocan

Blogul numarul 2, nimic mai mult... Un blog marca Alex Ciocan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *