Am zis sa ma abtin sa comentez atunci cand problema era destul de grava si frica era deja instaurata printre oamenii cu acest necaz. Nu vreau sa par prea rau si trebuie sa stiti ca nu doresc nimanui sa aiba parte de asemenea necazuri, insa atunci cand au facut aceste credite, oamenii si-au sumat niste riscuri dar pe moment le-a convenit afacerea… Acum, cand afacerea nu le mai convine si nu e vina bancilor, oamenii cauta ajutor din partea statului roman… Intrebarea este cat se poate de logica: de ce statul ar ajuta niste oameni care nu au facut credite in moneda nationala? Ce rost are sa intervina statul aici?

Bineinteles ca statul nu o sa intervina niciodata in aceasta problema si nu din cauza faptului ca nu ii pasa, desi repet ar avea tot dreptul sa nu ii pese, ci din cauza faptului ca nu are nici o putere. Bancile nu or sa renegocieze nimic pentru ca vor iesi in pierdere si iata cum ne invartim in acelasi cerc vicios de saptamani bune. Oamenii isi vor pierde casele, asta e clar, pentru ca nu va venit nimeni sa le achite creditele.

Asistam la o situatie fara precedent si eu unul sper sa se rezolve intr-un fel sau altul. Cei care s-au parlit cu francii lu’ peste prajit, cand situatia va fi rezolvata, sper sa se gandeasca de doua ori inainte sa se bata cu pumnii in piept ca fac credite mai avantajoase fata de cei care apeleaza la cele in euro, dolari sau lei. Cursul valutar poate sa o ia razna cand nu te astepti si cred ca suntem cu totii constienti de aceasta posibilitate.

By Alex Ciocan

Blogul numarul 2, nimic mai mult... Un blog marca Alex Ciocan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *